• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

De voordelen van een concentrisch rookgasafvoersysteem

Concentrisch Rookgasafvoersysteem

Een concentrisch rookgasafvoersysteem biedt een hoge mate van veiligheid en een compact ontwerp. Bij een concentrisch rookgasafvoersysteem worden de luchttoevoer en rookgasafvoer gecombineerd in één buisconstructie, het zogenaamde pijp-in-pijp-principe. De buitenste buis zorgt voor de aanvoer van verse lucht, terwijl de binnenste buis de rookgassen afvoert. Dit betekent dat de aan- en afvoer gescheiden zijn, maar toch in hetzelfde systeem plaatsvinden.

Voordelen van een concentrisch systeem:

  • Veiligheid: Het belangrijkste voordeel van een concentrisch systeem is de veiligheid. Omdat de rookgassen door de binnenbuis worden afgevoerd en de verse lucht door de buitenbuis wordt aangevoerd, wordt bij een eventuele lekkage van de binnenbuis de rook direct gemengd met de aangevoerde lucht. Dit zorgt ervoor dat de ketel automatisch uitschakelt, wat voorkomt dat gevaarlijke stoffen zoals koolmonoxide de woning binnendringen. Hierdoor is het een zeer veilig systeem voor zowel binnen- als buitenopstelling.
  • Compact ontwerp: Doordat het een pijp-in-pijp constructie is, is het ruimtebesparend en eenvoudiger te installeren. Er zijn minder componenten nodig in vergelijking met een parallel systeem.
  • Esthetiek: Doordat er slechts één uitgang naar buiten toe zichtbaar is, kan het visueel aantrekkelijker zijn, vooral bij gevelmontage.

Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies